Tarikh :  25 April 2024 (Khamis)
Masa :  03:00 PM hingga 05:30 PM
Peserta :  05 orang
Lokasi :  NADI Kg Sg Batu

 

Tujuan :

Program E-Sports@NADI diadakan untuk peserta dari kalangan belia, bertujuan untuk membantu mereka dalam meningkatkan daya pemikiran secara kritis dan kreatif. Esports dapat membantu pemain mengembangkan pelbagai kemahiran seperti koordinasi tangan dan mata yang lebih baik, kebolehan kognitif yang unggul dan membuat keputusan yang cepat.

Aktiviti

Peserta diberikan pengenalan tentang permainan FIFA 2022. Seterusnya peserta cuba mengatur strategi dan bertanding antara merekadengan bantuan petugas.

Klik disini untuk ke galeri foto

Tarikh :  30 April 2024 (Selasa)
Masa :  2:30 PM hingga 4:30 PM
Peserta :  15 orang
Lokasi :  NADI Kg Sungai Batu

Tujuan

Kelas Usahawan Muda Digital diadakan untuk peserta dari kalangan pelajar Giatmara Kulim Bandar Baharu sesi 1/2024, bertujuan untuk membantu peserta belajar menggunakan internet dan aplikasi komputer yang digunakan dalam bidang keusahawanan.

Aktiviti

Menggunakan fungsi-fungsi Microsoft Office Excel untuk menghasilkan pengolahan data yang lengkap, cara penggunaan tool yang ada di dalam Microsoft Excel secara keseluruhannya dan mengaplikasikan pembelajaran dengan menghasilkan sebuah jadual dan carta.

Klik Disini untuk Gambar

Tarikh :  23 April 2024 (Selasa)
Masa :  2:30 PM hingga 4:30 PM
Peserta :  15 orang
Lokasi :  NADI Kg Sungai Batu

Tujuan :

Kelas Usahawan Muda Digital diadakan untuk peserta dari kalangan pelajar GIATMARA Kulim/Bandar Baharu Sesi 1/2024, bertujuan untuk membantu peserta belajar menggunakan internet dan aplikasi komputer yang digunakan dalam bidang keusahawanan.

Aktiviti :

Petugas memberikan penerangan tentang kegunaan dan fungsi menggunakan Microsoft Office PowerPoint, peserta diberikan tugasan mudah untuk menggunakan fungsi-fungsi yang ditunjukkan. Seterusnya, peserta membuat pembentangan slaid produk masing-masing.

Klik Disini untuk Gambar